Termékeink

Üvegbe zártuk a tüzet!

424

Füstös, erős barbeque szósz. Grillezéshez, sütéshez, sültek, húsok mellé kiváló választás! Kóstoláskor először füstös édes ízt érzünk, majd követi a markáns csípősség, amely végigkíséri étkezésünket.

A 424-es gőzmozdony egy legendás járműtípus, egykor a magyar ipar büszkesége volt. Számtalan nosztalgikus műben tűnik fel, a szépirodalomban, a filmben, a popzenében, klubokban, az emberek emlékezetében, a modellezésben. (Wikipédia)

Habanero, koktélparadicsom, barnacukor, vöröshagyma, fokhagyma, fűszerek, füstölt cayenne, tartósítószer (Na-benzoát)

100ml, 40 ml

Alabárdos

Louisianai stílusú szósz, fokhagymával. Sültek, húsok mellé kiváló! Tökéletes választás elsődleges, vagy másodlagos szósznak is.

chili (Fresno, Jamaican Red), fokhagyma, só, ecet, cukor, tartósítószer (Na-benzoát)

100ml, 40 ml

Aranyszarvas

Vaddisznó, őz, szarvas, nyúl, vadkacsa? Mindenkinek van egy jó vadas receptje. Ha mégsem, akkor ezen segít az új, Aranyszarvas ízvilág, mely a vadhúsból készült ételek elkészítésében, vagy tálalásában segít. Nem túl csípős, inkább zöldséges, fűszeres, finom. Gourmet szósz.

koktélparadicsom, chili (Cayenne, Fresno, Jamaican Red), zöldség (zeller), cukor, vöröshagyma, mustár,  fokhagyma, só, fűszerek, tartósítószer (Na-benzoát)

100ml, 40 ml

Attila

Magyaros ízű, nagyon erős szósz! Jellemzője az ízeket követő fokozatosan erősödő, csípős érzés. Univerzálisan és gazdaságosan használható.

Attila az európai hunok leghíresebb nagykirálya volt, kora egyik leghatalmasabb birodalmát uralta 434-től haláláig.

Díjak: A 2015-ös World Hot Sauce Awards (USA) kategória I. helyezett szósza!

Dorset Naga, Ghost Chili (Naga Jolokia), fűszerek, tartósítószer (Na-benzoát)

100ml, 40 ml

BBQ

Füstös, édes, fűszeres szósz, pácoláshoz, grillezéshez.

Koktélparadicsom, barnacukor, vöröshagyma, fokhagyma, füstölt cayenne, füstölt só, fűszerek, tartósítószer (Na-benzoát)

Chilis Olaj

Csípős fűszerolaj zöld salátákhoz, öntetekhez, főzéshez, sütéshez. Chili ágyon érlelt növényi olaj.

Olívaolaj, tört chili (Cayenne)

Sárga vihar

Sárga alapanyagokból készült erős chili szósz.  Színét, a sárgára érő paprikáktól és paradicsomoktól kapja. A sárga paradicsomban nincs annyi paradicsomra jellemző sav, mint a piros fajtákban, ezért kissé „simább”, selymesebb az íze, állaga. A kissé citromos „felhangok” tökéletes párosítási lehetőséget adnak, pl. halakhoz, de szinte bármilyen sültek mellett is megállja a helyét.

Sajnos kevesen tudják, hogy a Magyar Nemzet történetének legnagyobb emberáldozatot követelő időszaka a tatárjárás volt, amikor a Magyar Királyság lakosságának a fele odaveszett!

Ennek az időszaknak állít emléket a címkén olvasható üzenet: In memoriam: 1241

sárga chili ( Habanero Yellow, Jamaican Yellow), sárgaparadicsom, vöröshagyma, fokhagyma, só, citrom, tartósítószer (Na-benzoát)

100ml, 40 ml

Édes csípés

Nem teljes az asztal egy üveg csípős, vagy édes-csípős chili szósz nélkül! Ezzel a fantasztikus mártással könnyen elkészíthetjük az ázsiai recepteket, vagy a nyugati kedvenceket.

Jól illik sültekhez, húsokhoz, szárnyasokhoz, pizzákra, meleg szendvicsekre, vagy csak a sült krumpli mellé.

koktélparadicsom, chili, meggy, méz, vöröshagyma, fokhagyma, só, tartósítószer (Na-benzoát)

100ml, 40 ml

Mennydörgés

Habanero extra szósz, 100 % Habanero! Naturális termék, csupán a Habanerokra jellemző ízzel és csípősséggel. Tökéletes donor szósz, gazdagítva, keverve, elkészíthető a ház saját szósza is.

Habanero, só,  tartósítószer (Na- benzoát)

100ml, 40 ml

Zöld Felső

Különleges, zöld színű chili szósz. Színét, a még zöld állapotban szedett chilik adják, a jellegzetes friss, kissé padlizsánra emlékeztető ízzel.

 Pizzára, szendvicsekre, vagy mártogatósnak ajánljuk.

Zöld chili (Padron, Jalapeno), só, fűszerek, Na-benzoát, citromsav

100ml, 40 ml

Pogánybors

Csípős chili olívaolajban. A capsaicin zsírban és olajokban oldódik, ezért az üvegben lévő olívaolaj a chilivel együtt eltöltött idővel arányosan egyre csípősebbé válik. Az olajat használhatjuk sütéshez-főzéshez, esetleg zöld salátákhoz, húsokra sütés előtt vagy után. A chili természetesen külön is felhasználhatóak. Akár többször utántölthető!

Chili (tabasco), olívaolaj

Tüzes Mennykő

Egy igazán fűszeres, gyömbéres, chili szósz. Kitűnő már az étel előkészítésekor pácoláshoz, vagy sültek alá, mellé. Hamburgerek, pizzák elsődleges, vagy másodlagos szószának is megállja a helyét.

1857 április 15-én Kaba határába csapódott egy meteorit, mely egyike az első meteoritoknak, amelyekben szerves anyagot mutattak ki. Ennek a csillagászattörténelmi jelentőségű meteoritnak állít emléket a címkén olvasható üzenet: in memoriam 1857.04.15

Díjak: A 2016-os World Hot Sauce Awards (USA), medium kategóriájának II. helyezetje!

chili (Habanero, Yamaciai Red, Jalapeno ), koktélparadicsom, só, fűszerek, Na-benzoát

100ml, 40 ml

Dominátor

Habanero krém. 100 % Habanero! Naturális termék, csupán a Habanerokra jellemző ízzel és csípősséggel. Aki valami csípősebbre vágyik, mint a tradicionális paprikakrém, de darált paprika textúrát keres.

Habanero, só, tartósítószer (Na-benzoát)

120ml, 40 ml

Hab’n’go

Habanero befőtt mangóval. A Habanerókra jellemző déligyümölcsös íz párosítása a mangó, semmivel sem összehasonlítható ízével, cukros befőttlében. Igazi különlegesség.

Díjak: A 2016-os The Hot Pepper Awards (USA) kategória III. helyezetje.

Habanero, Mango ivóvíz, kristálycukor, vanília, tartósítószer, Na-benzoát, kálium-szorbát.

Összes cukortartalom: 25g/100g

Paprikakrém

Darált friss chilipaprika sóval. A népszerű magyar termék újragondolása. Kiváló fűszer, húsleveshez, pörköltekhez, bármibe, amelyet szeretnénk pikánssá tenni.

chili (Fresno, Cayenne), só (10%), tartósítószer (Na-benzoát)

120ml, 40 ml

Kegyes Halál

kegyes_halal

Kizárólag csak a regnáló és az azt megelőző világ legcsípősebb chilijeiből készül! Minden az extrém csípősségnek van alárendelve! Mindkét összetevő 2.000.000 SHU fölötti értékkel bír!

Nagyon gazdaságos! 

Carolina Reaper, Trinidad Scorpion Moruga, só, fűszerek, tartósítószer(Na-Benzoát)

100ml, 40 ml

MonJardin Africa

Africa

A Chili Hungária Manufaktúra és a MonJardin-Gasztrobotanika közös termékfejlesztésének eredménye, a MonJardin Africa chili szósz. Domonyai András barátom évek óta, tiszteletre méltó missziót teljesít Afrikában. Kicsit sajnáltam, amikor elment, de hál’ Istennek tartjuk a kapcsolatot! Régóta tervezzük egy közös szósz készítését, ezért az Ő inspirálására és helyi tapasztalataira támaszkodva készítettük el ezt a terméket. Kerestük azokat a közös alapanyagokat, amelyek megtalálhatóak és hozzáférhetőek úgy Afrikában, mint itthon.

 

Habanero, paradicsom, mangó, méz, Bourbon vanília, fűszerek

100ml, 40 ml