Termékeink

Üvegbe zártuk a tüzet!

424 chili szósz

Füstös, erős barbecue szósz. Grillezéshez, sütéshez, sültek, húsok mellé kiváló választás! Kóstoláskor először füstös édes ízt érzünk, majd követi a markáns csípősség, amely végigkíséri étkezésünket.

A 424-es gőzmozdony egy legendás járműtípus, egykor a magyar ipar büszkesége volt. Számtalan nosztalgikus műben tűnik fel, a szépirodalomban, a filmben, a popzenében, klubokban, az emberek emlékezetében, a modellezésben. (Wikipédia)

Chili (Habanero), koktélparadicsom, barna cukor, vöröshagyma, fokhagyma, fűszerek, füstölt Cayenne, tartósítószer (Na-benzoát).

100 ml, 40 ml

Alabárdos chili szósz

Louisianai stílusú chili szósz, fokhagymával. Sültek, húsok mellé kiváló! Tökéletes választás elsődleges, vagy másodlagos szósznak is.

Díjak: A 2017-es World Hot Sauce Awards (USA), kategóriájának II. helyezettje!

Chili (Fresno, Jamaican Red), fokhagyma, só, ecet, cukor, tartósítószer (Na-benzoát).

100 ml, 40 ml

Aranyszarvas chili szósz

Vaddisznó, őz, szarvas, nyúl, vadkacsa? Mindenkinek van egy jó vadas receptje. Ha mégsem, akkor ezen segít az új, Aranyszarvas ízvilág, mely a vadhúsból készült ételek elkészítésében, vagy tálalásában segít. Nem túl csípős, inkább zöldséges, fűszeres, finom. Gourmet szósz. 

Díjak: A 2017-es World Hot Sauce Awards (USA) kategória I. helyezett szósza!

Koktélparadicsom, chili (Cayenne, Fresno, Jamaican Red), zöldség (zeller), cukor, vöröshagyma, mustár,  fokhagyma, só, fűszerek, tartósítószer (Na-benzoát).

100 ml, 40 ml

Attila chili szósz

Magyaros ízű, nagyon erős szósz! Jellemzője az ízeket követő fokozatosan erősödő, csípős érzés. Univerzálisan és gazdaságosan használható.

Attila az európai hunok leghíresebb nagykirálya volt, kora egyik leghatalmasabb birodalmát uralta 434-től haláláig.

Díjak: A 2015-ös World Hot Sauce Awards (USA) kategória I. helyezett szósza!

Chili (Dorset Naga, Ghost Chili), fűszerek, tartósítószer (Na-benzoát).

100 ml, 40 ml

BBQ szósz

Füstös, édes, fűszeres szósz, pácoláshoz, grillezéshez.

Koktélparadicsom, barna cukor, vöröshagyma, fokhagyma, füstölt Cayenne, füstölt só, fűszerek, tartósítószer (Na-benzoát).

100 ml

Chilis Olaj

Csípős fűszerolaj zöld salátákhoz, öntetekhez, főzéshez, sütéshez. Chili ágyon érlelt növényi olaj.

Olívaolaj, tört chili (Cayenne).

100 ml

Sárga vihar chili szósz

Sárga alapanyagokból készült erős chili szósz.  Színét, a sárgára érő paprikáktól és paradicsomoktól kapja. A sárga paradicsomban nincs annyi paradicsomra jellemző sav, mint a piros fajtákban, ezért kissé „simább”, selymesebb az íze, állaga. A kissé citromos „felhangok” tökéletes párosítási lehetőséget adnak, pl. halakhoz, de szinte bármilyen sültek mellett is megállja a helyét.

Sajnos kevesen tudják, hogy a Magyar Nemzet történetének legnagyobb emberáldozatot követelő időszaka a tatárjárás volt, amikor a Magyar Királyság lakosságának a fele odaveszett!

Ennek az időszaknak állít emléket a címkén olvasható üzenet: In memoriam: 1241

Sárga chili ( Habanero Yellow, Jamaican Yellow), sárgaparadicsom,   citrom, fűszerek, tartósítószer (Na-benzoát).

100 ml, 40 ml

Édes csípés chili szósz

Nem teljes az asztal egy üveg csípős, vagy édes-csípős chili szósz nélkül! Ezzel a fantasztikus mártással könnyen elkészíthetjük az ázsiai recepteket, vagy a nyugati kedvenceket.

Jól illik sültekhez, húsokhoz, szárnyasokhoz, pizzákra, meleg szendvicsekre, vagy csak a sült krumpli mellé.

Díjak: A 2017-es World Hot Sauce Awards (USA) kategória I. helyezett szósza! 

“Best Hot Sauce In The World” különdíj.

Koktélparadicsom, chili, meggy, méz, vöröshagyma, fokhagyma, só, tartósítószer (Na-benzoát).

100 ml, 40 ml

Mennydörgés chili szósz

Habanero extra szósz, 100 % Habanero! Naturális termék, csupán a Habanerokra jellemző ízzel és csípősséggel. Tökéletes donor szósz, gazdagítva, keverve, elkészíthető a ház saját szósza is.

Chili (Habanero), só,  tartósítószer (Na- benzoát).

100 ml, 40 ml

Zöld Felső chili szósz

Különleges, zöld színű chili szósz. Színét, a még zöld állapotban szedett chilik adják, a jellegzetes friss, kissé padlizsánra emlékeztető ízzel.

 Pizzára, szendvicsekre, vagy mártogatósnak ajánljuk.

Zöld chili (Padron, Jalapeno), fokhagyma, só, fűszerek, citromsav, tartósítószer (Na-benzoát).

100 ml, 40 ml

Pogánybors chilis olaj

Csípős chili olívaolajban. A capsaicin zsírban és olajokban oldódik, ezért az üvegben lévő olívaolaj a chilivel együtt eltöltött idővel arányosan egyre csípősebbé válik. Az olajat használhatjuk sütéshez-főzéshez, esetleg zöld salátákhoz, húsokra sütés előtt vagy után. A chili természetesen külön is felhasználhatóak. Akár többször utántölthető!

Chili (Tabasco), olívaolaj.

250 ml

Tüzes Mennykő chili szósz

Egy igazán fűszeres, gyömbéres, chili szósz. Kitűnő már az étel előkészítésekor pácoláshoz, vagy sültek alá, mellé. Hamburgerek, pizzák elsődleges, vagy másodlagos szószának is megállja a helyét.

1857 április 15-én Kaba határába csapódott egy meteorit, mely egyike az első meteori-toknak, amelyekben szerves anyagot mutattak ki. Ennek a csillagászattörténelmi jelentőségű meteoritnek állít emléket a címkén olvasható üzenet: in memóriám 1857.04.15

Díjak: A 2016-os és 2017-es World Hot Sauce Awards (USA), médium kategóriájának II. helyezettje!

Chili (Habanero, Yamaciai Red, Jalapeno ), koktélparadicsom, só, fűszerek, tartósítószer (Na-benzoát).

100 ml, 40 ml

Dominátor habanerokrém

Habanero krém. 100 % Habanero! Naturális termék, csupán a Habanerokra jellemző ízzel és csípősséggel. Aki valami csípősebbre vágyik, mint a tradicionális paprikakrém, de darált paprika textúrát keres.

Chili (Habanero), só, tartósítószer (Na-benzoát).

120ml, 40 ml

Hab’n’go

Habanero befőtt mangóval. A Habanerókra jellemző déligyümölcsös íz párosítása a mangó, semmivel sem összehasonlítható ízével, cukros befőttlében. Igazi különlegesség.

Díjak: A 2016-os The Hot Pepper Awards (USA) kategória III. helyezetje.

Chili (Habanero), Mangó, ivóvíz, kristálycukor, vanília, tartósítószer (Na-benzoát, Kálium-szorbát).

Összes cukortartalom: 25g/100g

Paprikakrém

Darált friss chilipaprika sóval. A népszerű magyar termék újragondolása. Kiváló fűszer, húsleveshez, pörköltekhez, bármibe, amelyet szeretnénk pikánssá tenni.

Chili (Fresno, Cayenne), só (10%), tartósítószer (Na-benzoát).

120ml, 40 ml

Kegyes Halál paprikakrém

Kizárólag csak a regnáló és az azt megelőző világ legcsípősebb chilijeiből készül! Minden az extrém csípősségnek van alárendelve! Mindkét összetevő 2.000.000 SHU fölötti értékkel bír!

Nagyon gazdaságos! 

Carolina Reaper, Trinidad Scorpion Moruga, só, fűszerek, tartósítószer(Na-Benzoát)

90 ml, 40 ml

Buda Chili csepp

Hosszú ideig tartó érleléssel készülő nagyon erős csilicsepp. Trinidad Scorpion Morugából és Szellem chiliből olívaolajjal.  Felhasználható különböző ételek – levesek, saláták, pörköltek, …stb -csípőssé tételéhez úgy, hogy használatával nem viszünk plusz ízt az ételbe.

Olívaolaj, chili (Trinidad Scorpion Moruga, Szellem chili)

MonJardin Africa chili szósz

A Chili Hungária Manufaktúra és a MonJardin-Gasztrobotanika közös termékfejlesztésének eredménye, a MonJardin Africa chili szósz. Domonyai András barátom évek óta, tiszteletre méltó missziót teljesít Afrikában. Kicsit sajnáltam, amikor elment, de hál’ Istennek tartjuk a kapcsolatot! Régóta tervezzük egy közös szósz készítését, ezért az Ő inspirálására és helyi tapasztalataira támaszkodva készítettük el ezt a terméket. Kerestük azokat a közös alapanyagokat, amelyek megtalálhatóak és hozzáférhetőek úgy Afrikában, mint itthon.

 

Habanero, paradicsom, mangó, méz, Bourbon vanília, fűszerek, tartósítószer (Na- benzoát).

100ml, 40 ml

Füstölt Skorpió chili pehely őrlőben

100% Füstölt Trinidad Scorpion Moruga chili pehely, őrlőfejes üvegben. Bükkfa füstön füstölt, egyenként válogatott paprikákból.  Kiválóan alkalmas főzéshez, vagy utólag csípőssé tenni vele ételeinket! Gazdaságos, csupán egy-két tekerés elegendő lehet.

Füstölt Trinidad Scorpion Moruga paprika pehely.

Skorpió chili pehely őrlőben

100% Trinidad Scorpion Moruga chili pehely, őrlőfejes üvegben. Kiválóan alkalmas főzéshez, vagy utólag csípőssé tenni vele ételeinket! Gazdaságos, csupán egy-két tekerés elegendő lehet.

Trinidad Scorpion Moruga paprika pehely.

Carolina Reaper por

 

A világ legcsípősebb paprikája!  Az átlagos csípőssége 1,569,300 SHU, melyet a Winthrop Egyetem 2013-ban végzett vizsgálata állapított meg. A legcsípősebb mért paprika 2,2 millió SHU!

 

Carolina reaper chili por